Brouwland-Biercompetitie-(logo)

Brouwland Biercompetitie 2021

Info hobbybrouwers | brouw jij het beste hobbybier?

Nog niet begonnen met brouwen? Let er op dat jouw bier voor 16/09 bij Brouwland moet zijn.

Zevende editie van de Brouwland Biercompetitie

Op 14/06 start een vernieuwde Brouwland Biercompetitie voor Belgen en Nederlanders.

Is jouw bier een van de 15 finalisten? Dan wordt het gekeurd tijdens de Brussels Beer Challenge in een speciale categorie! Ben jij hier één van de 2 winnaars ? Dan komt jouw inzending op de markt via bierfirma Elcano. Deel in de opbrengst en krijg eeuwige roem.

Brouwland goodiebag van €50 en deel van de opbrengst als jouw bier gebrouwen wordt

De inschrijvingsprijs bedraagt €60 exclusief verzending van je bier. In ruil versturen we binnen 2 weken een Brouwland-goodiebag t.w.v. €50. Hierin zitten allerlei spullen zoals kortingsvouchers op Brouwland producten en gratis samples. Bovendien krijg je ook een gratis doos met blanco etiketten waarmee je jouw flessen kan verzenden. 

Finale op Brussels Beer Challenge

Finalisten winnen bovendien een Brouwland-voucher ter waarde van €100.

Behoort jouw bier tot één van de 15 bieren in de finale? Dan wordt het gewikt en gewogen in een aparte categorie tijdens de Brussels Beer Challenge. Wie weet doen we een huldiging op de horecabeurs te Gent. De Brussels Beer Challenge kondigt hier de winnaars aan.

Fan Choice - het ultieme doel

Ben jij één van de 2 winnaars? Jouw naam komt in de winkelrekken via bierfirma Elcano en je krijgt een deel van de opbrengst.

Je ontvangt €1 per 8 verkochte liters bier gedurende 1 jaar. Tijdens de eerste 3 maanden beschikbaarheid kan iedereen stemmen in de Fan Choice. Heb jij de meeste stemmen? katsjing! Dan win je de 5 daarop volgende jaren nog eens €1 per 12 verkochte liters. Buiten een interview en een vermelding van jou naam op de fles verlangen we niks van jou! Bierfirma Elcano doet alles om het bier succesvol te commercialiseren.

Portrait of professional courier with boxes delivering packages at the manufacturing.

Verstuur jouw bier

Na inschrijving sturen we binnen 2 weken een gratis doos met een aantal blanco labels die je gebruikt om jouw bieren te verzenden naar Brouwland.

Wij vragen jou om 6 flesjes type Vichy 33 cl met op het label je inschrijvingsnummer en het biertype te sturen. Deel ook een ingevuld brouwfiche met jouw recept. Brouwland bezorgd jouw bier vervolgens aan verschillende jury centra.

192069_10150212668768709_458738_o

Krijg feedback van experts

Na de selectieronde delen we jou de bevindingen over jouw bier. Zo weet jij precies hoe je jouw brouwsel kan verbeteren of bijschaven. In de selectieronde bestaat de jury uit zythologen, experts en student-zythologen. Is jouw bier één van de finalisten? Dan wordt het gewikt en gewogen tijdens de Brussels Beer Challenge. 

Hoe werkt het?

1. Schrijf in op het Eventbrite evenement

Je word automatisch lid van Elcano Crew. Heb je teamgenoten? Na jouw registratie moeten ze zich ook nog gratis inschrijven als lid.

Deadline: 15/08

2. Ontvang je welkomstpakket

Na 2 weken ontvang je een goodiebag. Hierin zit een doos om jouw bier in te zenden, gratis samples én leuke kortingen op diverse producten.

3. Verstuur je bier

Stuur 6 flessen van jouw bier op naar Brouwland. Volg hiervoor de instructies die je zal ontvangen. Email jouw recept naar ons aan de hand van het brouwfiche.
Deadline: 16/09

4. De competitie gaat van start

Veel succes! Hopelijk val je in de prijzen.

Bekijk het wedstrijdverloop voor details over de rondes.

De belangrijkste regels op een rijtje:

Over Brouwland Biercompetitie 2021

Na enkele jaren stilte krijgt de Brouwland Biercompetitie een nieuw recept.

Lidmaatschap van Elcano Crew vzw

Alle deelnemers moeten gratis lid zijn.

In de huidige Belgische accijnswetgeving mag je hobbybier enkel delen met gasten thuis. Een uitzondering hierop is als je brouwsels deelt binnen activiteiten van een hiertoe bestemde vzw. De Brouwland Biercompetitie gaat daarom door onder Elcano Crew vzw. Alle deelnemers en juryleden zijn verplicht gratis lid. En laat ons eerlijk zijn, een vereniging is veel gezelliger. Niet?

2 winnaars komen in de winkelrekken

Het grote publiek heeft zijn zeg in de Fan Choice

De 2 winnaars worden een jaar lang door bierfirma Elcano op de markt gebracht. Iedereen kan daarna online op zijn Fan Choice stemmen tijdens de eerste 3 maanden! De Fan Choice blijft vast in het Elcano gamma. winnaar krijg jij een beloning afhankelijk van de verkochte liters.

Nog vragen? Wij helpen jou graag verder!