Resultaten van de finale op Brussels Beer Challenge zijn bekend. Wie wint?

Je bekijkt nu Resultaten van de finale op Brussels Beer Challenge zijn bekend. Wie wint?
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:3 minuten gelezen

De laatste ronde van de Brouwland Biercompetitie is afgelopen in een aparte categorie op Brussels Beer Challenge. De twee beste bieren worden binnenkort gebrouwen door Elcano.

Een panel van ervaren, onafhankelijke en internationale proevers deden blinde smaaktests op de 15 finalisten. Ze kwamen uit Brazilië, Denemarken, Frankrijk, Italië en Polen.

Wat opviel aan de finalisten, was dat er maar liefst 3 Saisons en 6 varianten op een IPA waren! Duidelijk dat deze stijlen in de selectieronde in de smaak vielen.

De winnaars

De welverdiende winnaars van de Brouwland Biercompetitie editie 2021 zijn Ludo Van Even en Kristof Braekens.

Ludo Van Even - Fraline Berliner Weisse

Ludo kwam op de proppen met een verfrissende en fruitige Berliner Weisse met framboos. Hij doopte het bier Fraline, een samenvoeging van ‘Framboos’ en de naam van zijn dochter. Het bier had een zalmachtige kleur, en de jury kon de goede balans en vlotte doordrinkbaarheid erg appreciëren.

Ludo met ware vriend

Kristof Braekers - Karakterkop Saison

Ook Kristof haalde inspiratie bij zijn dochter voor de naamgeving van zijn bier! Zijn inzending was een Saison, een ware klassieker onder hobbybrouwers. De proevers waren onder de indruk van de vlotte, kruidige smaak en prima balans.

IMG-20211109-WA0007

Huldiging op Horeca Expo

Op 22 november is er op Horeca Expo in Gent een huldiging van de winnaars. Ook de andere finalisten zijn welkom en kunnen er alvast hun waardebon bij Brouwland ontvangen.

Winnaars in de winkelrekken

Binnenkort gaan de winnaars in de winkelrekken! Ze worden gebrouwen door bierfirma Elcano. Alvast geïnteresseerd? Neem een kijkje op elcanobeer.com.

Fan Choice

Welk van de 2 bieren houden we vast in het gamma? Dat bepaal jij! In de Fan Choice kan je stemmen op jouw favoriet. Het bier met de meeste stemmen blijven we maken na het eerste jaar.

Niels

Oprichter van Elcano Crew.

Geef een reactie