De resultaten van de selectieronde zijn bekend

Je bekijkt nu De resultaten van de selectieronde zijn bekend
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:2 minuten gelezen

101 juryleden keurden de bieren van onze 77 ingeschreven hobbybrouwers. We lichten de uitslag graag toe.

De selectieronde van de Brouwland Biercompetitie 2021 is afgelopen! De uitslagen zijn verwerkt én verzonden naar de hobbybrouwers. De finalisten zijn afgeleverd bij Brussels Beer Challenge. Tijd om een balans te maken van wat we binnen kregen.

Bierstijlen

We ontvingen een bont allegaartje. Het is duidelijk dat onze hobbybrouwers heel wat verschillende stijlen proberen. Zo waren 13 van de 77 ingeschreven bieren een tripel, waarvan één deelnemer die experimenteerde met koffie en nog een met tarwe.

De IPA was ook heel populair. Veel hobbybrouwers verkozen een variatie op de klassieke IPA. Zo waren er heel wat hobbybrouwers die een NEIPA opstuurden, maar ook een donkere, witte en rode variant werden geproefd. Daarnaast is ook de Saison een geliefde keuze.

Kijken we naar de finalisten, dan zien we dat de IPA’s goed standhouden. 6 bieren vallen onder deze stijl of één van de vele variaties.  Meer details over de finalisten zijn voor over een paar weken. 😉

Puntenverdeling

Hoe vonden de juryleden de bieren? De beoordeling gebeurde aan de hand van een reeks parameters. Iedere parameter had een andere hoeveelheid punten als maximum naargelang het belang ervan. In totaal konden er 100 punten verdiend worden.

Smaak (op 30)
56%
Geur (op 20)
59%
Nasmaak (op 15)
56%
Mondgevoel (op 7)
49%
Creativiteit (op 5)
44%
Balans (op 5)
48%
Complexiteit (op 5)
42%
Doordrinkbaarheid (op 3)
53%
Schuimkraag (op 3)
57%
Presentatie (op 3)
80%
Koolzuur (op 2)
65%
Helderheid(op 2)
65%

Smaken van de bieren

De smaken van de bieren waren net zoals de stijlen heel divers. Maar we zien toch wel dat bittere bieren overheersen. Uitgesproken zure bieren waren dan weer weinig voorkomend.

Bitter
Hoppig
Kruidig
Zoet
Fruitig
Zuur
Intensiteit nasmaak

We hopen dat alle deelnemers veel hebben opgestoken uit de feedback die ze ontvangen hebben.

Nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen.

Niels

Oprichter van Elcano Crew.

Geef een reactie