Startschot Brouwland Biercompetitie 2021

Je bekijkt nu Startschot Brouwland Biercompetitie 2021
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Na lang wachten is het eindelijk zo ver – de inschrijvingen voor de zevende Brouwland Biercompetitie zijn open.

Voor het eerst sinds 2015 is er terug een Brouwland Biercompetitie. Wij hebben er al vast zin in. Jij toch ook?

Niet meer georganiseerd door Brouwland zelf

Het nieuwe concept is verschillend van vroeger. Elcano Crew vzw is vanaf nu de organisator in plaats van Brouwland zelf, al blijven ze wel de hoofdpartner. Dit is noodzakelijk met de nieuwe accijnswetgeving: je mag als hobbybrouwer je bier niet zomaar delen met derden. Een van de uitzonderingen hierop is zolang het binnen de activiteiten is van een vzw met dit als doel. Alle deelnemers aan de activiteit moeten lid zijn en er mag geen commerciële verkoop van het hobbybier zijn.

Brouwland goodiebag na inschrijving

Ontvang een goodiebag van Brouwland t.w.v. €50 na inschrijving. Je vind allerlei kortingsvouchers op Brouwland producten, maar ook gratis samples én een doos met etiketten om je flessen in op te sturen.

Finale bij Brussels Beer Challenge

Wat een privilege. De 15 finalisten worden gequoteerd in een aparte categorie op de Brussels Beer Challenge. Heb jij het in je om een bier te brouwen dat de deskundige jury kan overtuigen?

Winnende bieren komen op de markt als Elcano

De twee winnaars worden gebundeld onder één apart, onafhankelijk nieuw merk: Elcano! Op deze manier zijn ze herkenbaar voor de buitenwereld én promoten we het hobbybrouwen. De winnende hobbybrouwers krijgen een deel van de winst afhankelijk van hoeveel er verkocht wordt in de eerste jaren na de competitie. De nieuwe Brouwland Biercompetitie is dus een samenwerking van Elcano en Brouwland via de Elcano Crew vzw.

Inschrijven

Van 14 juni tot 1 augustus zijn de inschrijvingen open. Deelname kost €60 exclusief opzendkosten van je bier, zowel voor individuen als voor teams. Je verstuurt je bier uiterlijk 16 september naar het Brouwland hoofdkwartier. Daarna beginnen we met de selectieronde.

Niels

Oprichter van Elcano Crew.

Geef een reactie